Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Renee via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 25-05-2015 This is it! (6)
  • 20-05-2015 Noord Thailand (2)
  • 11-05-2015 Iets met water.. (3)
  • 30-04-2015 Sabaidee Lao! (3)
  • 18-04-2015 Happy Khmer New ... (5)

Statistieken

Dit dagboek is 63330 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Iets met water..

Toon op kaart

11 mei 2015 | Door: reneevdweijde

Aantal keer bekeken 262   Aantal reacties 3   Luang Prabang, Laos
a A

Iets met water..

Hallo lieve mensen,

Ik zit momenteel in mijn hostel in Luang Prabang me groen te ergeren aan WiFi dat het weer eens niet doet, wat dat betreft is Laos niet al te fantastisch maar verder is het wel echt fantastisch! Het heeft me aangenaam verrast! Ik geloof dat ik mijn laatste blog in Vientiene heb geschreven. Ik ben met mijn Ieren Colm en Paul naar Vang Vieng afgereisd waar Emily, ook een Ierse, al was want die was een dag voor ons vertrokken. We hadden een mini busje en met 4 uur waren we in Vang Vieng gearriveerd. Een klein stadje, vrijwel 1 straat, verscholen tussen de bergen langs een rivier. Wat een mooie plek is dit zeg! We hadden een hostel geboekt, Pan's place, waar we goede verhalen over hadden gehoord. Ik had een dorm voor €4 per nacht en de jongens hadden een eigen kamer, die hadden het uiteindelijk beter bekeken want mijn kamer was in principe prima, drie stapelbedden dus zes mensen in een soort hutje gemaakt van bamboe alleen er was maar 1 fan, die was bevestigd aan een muur en helaas haalde zijn draai cirkel mijn bed niet haha wat dus betekende dat ik me dus de tiefus heb lopen zweten snachts daar aangezien het hier zo'n 37 graden is met gevoeld temperatuur van 45! Haha maar ja ik had geen andere keus dus ik moest het er maar mee doen. We waren op vrijdag eind van de middag aangekomen en hebben het rustig aan gedaan. Er waren nog twee Ieren in town, die hadden we in Don Det ontmoet dus die avond zijn we met z'n allen, hoe kan het ook anders, bij de Ierse pub gaan eten waar Emily nog drie Ierse vrienden tegen kwam die ze in Thailand had ontmoet genaamd Connor, Ala en Kieran. Dus het was een gezellige groep van totaal 8 Ieren en ik, ze noemde mij de halve Ier omdat ze me meer Iers dan Nederlands vonden hahaha, ik zie er wel wat logica in moet ik zeggen. Hebben echt een super gezellige avond gehad, er was een Ier Simon, die daar werkte die op z'n gitaar liedjes begon te zingen, iedereen had weer geweldige verhalen te vertellen van wat we allemaal wel niet mee hadden gemaakt op reis, of gekke verhalen van thuis, ik voelde me weer helemaal thuis in deze gezellige 'groene' groep! Toch grappig dat er altijd wel een nationaliteit is waar je goed mee overweg kan. Zo neig ik altijd naar de Ieren, schotten en Engelse, hebben dezelfde humor denk ik. Ik heb zelf wat meer moeite met Duitsers, Fransen, Amerikanen en Canadezen, zijn vaak hartstikke aardige mensen hoor maar niet dezelfde humor of zo, niet mijn type mensen, same same but different denk ik dan maar. Dus wij zaten met een grote groep te bulderen van het lachen daar, ik heb er nog buikpijn van! Rond een uurtje of tien zijn we naar de kroeg aan de overkant gegaan, de Sakura bar, een erg bekende bar in Laos en omstreken! Haha, je kan voor omgerekend €5 twee drankjes kopen en dan krijg je een gratis tanktop die ze in wel tien verschillende kleuren hebben, je ziet mensen in Cambodja, Thailand, Vietnam allemaal met deze tanktops rondlopen. Op de achterkant staat "drink tripple, see double, act single!" Uiteraard hadden wij allemaal een mooie groene! Haha. Het was weer een mooie avond en de volgende dag zijn we met zijn allen naar een lagoon gegaan per tuk tuk, heerlijk ijskoud water ergens tussen de bergen, een boom waar mensen vanaf sprongen en allerlei gekke trucs deden om vervolgens in het water terecht te komen. Er waren nogal wat rotsen op de bodem, Connor had daardoor een diepe snee in z'n teen. Je moet hier sowieso erg oppassen dat je niks overkomt in Laos want de ziekenhuizen hier zijn bar slecht! Als je het ziekenhuis in moet stoppen ze je direct in een auto naar Thailand waar de ziekenhuizen wel goed zijn, duur grapje! Dus wij hebben daar onze lichaams temperaturen een aantal draden laten zakken, heerlijk! Het was die dag ook rocket festival, geen idee wat het precies inhoud maar in de ochtend kwamen er al hordes tuk Tuks voorbij gereden met locals en hun zelf gemaakte raketten, meer inelkaar geflanste bommen leek het wel! Het was ook echt een enorm kabaal toen ze die afschoten. Ik ben maar niet gaan kijken want ik vertrouwde die dingen niet, hahaha en ik had weer eens gelijk want er was er eentje niet opgestegen en ontploft in het publiek!

De volgende dag hadden we afgesproken om met z'n zevenen te gaan tuben. Twee Ieren waren al verder doorgereisd naar Luang Prabang dus toen waren er nog maar zeven. Tuben is eigenlijk een kroegentocht overdag op de rivier, daar komt het een beetje op neer. Je krijgt een enorme grote zwemband waarop je over de rivier drijft van het ene café naar de andere, geweldig concept! Vroeger waren er 16 barren langs de rivier en een extra menu kaart waarop heroïne, cocaïne en andere drugs te bestellen waren. Natuurlijk gaat dat niet erg goed gepaard met ronddrijven op een rivier waardoor er menig levens gesneuveld zijn. Ze hebben toen de hele boel afgekapt en nu zijn er nog 8 barretjes over (allemaal beheerd door de politie of een of andere hoge pief in town) waarvan er 4 per dag open zijn, elke dag wisselt het. Dus wij betaald, band gehuurd, in de tuk tuk en op naar het start punt! Band in het water, je hebt je zwemkleding aan en een top ofzo tegen de zon, je hebt wat geld bij je in een drybag en gaan met die banaan! Wat een feest! Hahaha, echt geweldig om met een stuk of honderd mensen op die banden over de rivier te gaan dobberen opzoek naar de eerste bar! Bij elke bar kreeg je een armbandje en er was overal wel wat te doen. Beerpong, Flip the cup, en aangezien het stadje niet zo groot is en je altijd weer bekende tegen komt was dat hier ook weer het geval. De mannen haddennog wat belachelijke hoedjes gekocht wat voor mij makkelijk was om ze te spotten in het water. We kwamen nog een schots koppel tegen wat bij onze groep aansloot en zij hadden een go-pro, een handige camera die tegen water, stoten en dat soort dingen kan, uitgevonden voor de avonturier die wat extreme activiteiten wil fotograferen. Emily had ook nog een waterproef cameratje bij handig was om deze bizarre dag vast te leggen. Het begin van de rivier was vrij ondiep, dus wij na een uur ofzo weer een band gepakt en opweg naar de volgende bar. Daar aangekomen waren wat rotsen en ik ging er vanuit dat het daar net zo ondiep was als daarvoor, haha dus ik spring uit mijn band en denk meteen te kunnen staan haha, helaas was het hier vrij diep dus ik ging meteen kopje onder! Hahaha Emily kon nog net mijn dry bag grijpen die al een stukkie verder de rivier op was gedreven hahaha, wat een sukkel ben ik ook! Twee barren later waren er al wat zonnebrillen en hoedjes kwijt, bij bar drie was er een soort van modderig water bad met een balk erboven waar je tegen iemand kon boxen met box handschoenen, als je verloor viel je dus in dat Gore water haha. De mannen gingen eerst, echt een hilarisch gezicht! We hadden die ochtend nog de bekende box wedstrijd van mayweather en de Filipijnse gast gekeken in de Irish pub voor we vertrokken dus ik geloof dat de mannen zich in die wedstrijd waanden toen ze op de balk zaten! Haha. Emily wilde graag tegen mij vechten maar ik had daar niet zo'n gek in, uiteindelijk wisten ze me over te halen en wij hop die balk op. Colm stond achter me en zei "ok Renee, remember the match this morning?! Go straight for the face!" Haha dus zo gezegd zo gedaan coach Colm, Emily gaf mij eerst een mep, maar ze miste half en toen haalde ik uit met een flinke rechtse vol op d'r gezicht hahahaha en ze viel zo het water in! Hahaha Colm kwam niet meer bij van het lachen en toen bleek dat Connor er een foto van had gemaakt was het helemaal feest natuurlijk. Gelukkig kon Emily er zelf ook enorm om lachen en heb ik me ook in dat vieze water laten vallen! Afgespoeld onder een tuinslang en samen een biertje gedronken. Vier barren later en inmiddels was de go-pro camera ook naar de bodem van de rivier gezonken, de dry Babs zaten vol water en ik geloof dat ik als een van de weinigen nog een zonnebril op mijn neus had, maar iedereen was intens gelukkig en euforisch blij omdat het zo gezellig was! Wij weer in de banden, inmiddels beetje dronken en hop de rivier op, niet al te veilig maar ach, gelukkig heb ik 10 zwemdiploma's dus dat is weer helemaal goed gekomen. Na de vier barren was er nog een stuk van 2 a 3km wat je per band Af kon leggen. Je hoefde dat stuk niet af te leggen en kon al eerder aan land om de rest per tuk tuk te doen maar om daar te drijven tussen die bergen met je vrienden terwijl de zo'n ondergaat is fantastisch! Inmiddels waren we wel de helft kwijtgeraakt, niet iedereen dreef even snel, en net voor het donker kwam ik aan het eind punt waar een tuk tuk stond te wachten om ons terug naar het dorp te brengen. We zijn terug naar onze hostels gegaan , douchen, omkleden en toen weer bij de Irish pub gemeet voor eten. Kieran was lichtelijk verdwaald op de rivier en kwam dus pas aan toen wij al gedoucht waren hahaha. Deze gek had ook nog eens geen reis verzekering dus z'n vrienden maakten zich wel ietwat druk toen hij er om 20.00 uur nog niet was hahaha. Naar z'n borg kon hij ook wel fluiten! Emily hebben we die avond niet meer gezien want die was op d'r bed in slaap gevallen hahaha. Een prachtige dag die we allemaal niet snel zullen vergeten!

De volgende dag waren we te brak om ook maar iets te doen, dus hebben we alleen maar lime shakes gedronken, zoooo lekker fris en vers, en geschilled. Emily was inmiddels al naar luang prabang vertrokken, kieran, Connor en ala waren naar Vientiene vertrokken en Colm, Paul en ik zijn de volgende dag Emily achterna gegaan naar Luang Prabang. Een mooie stad, behoord ook tot de wereld erfgoedlijst en dat is wel te zien. Erg Frans allemaal, leuke night market, heerlijke streetfood hier, heb een fiets gehuurd voor een aantal dagen en rij een beetje rond, gezellige mensen in het hostel, prima om te vertoeven voor een kleine week. (Ik ga vanavond over land naar Thailand en dan krijg je maar een 15 daagde VISA ipv 30 dagen die je krijgt als je vliegt. Daarom heb ik 6 dagen in Luang Prabang gezeten omdat ik de 26 alweer terug naar NL vlieg en dus moest wachten tot ik Thailand in kon zonder dat ik m'n visum zou over gaan). Colm en ik zijn naar de Kuang Si watervallen gegaan, wooooooow zoooooo mooi! Het is het waard even te googlen! Daar hebben we heerlijk in dat ijs koude water gezwommen, wat een dag was dat! Zelden zoiets moois gezien kan ik je vertellen! Het fijne aan Laos is dat het overal niet zo extreem toeristisch en druk is, heerlijk! Dus wij hebben daar een aantal uur liggen dobberen heerlijk! Helaas moest ik na twee dagen echt afscheid nemen van m'n Ierse vrienden, Colm en Paul zijn naar Vietnam gevlogen. Weer afscheid nemen, haha het houd niet op! Maar gelukkig ben ik regelmatig in Dublin te vinden dus deze mensen zal ik zeer zeker nog terug zien!

Verder heb ik het rustig aan gedaan deze week. Er is een zwembad waar je voor €3 een dagje kan zwemmen dus daar heb ik een aantal dagen gelegen met wat mensen van het hostel, er is een bar hier genaamd Utopia waar iedereen heen gaat, is alleen maar tot 23.00 uur open, beetje jammer. We zijn er gisteren met een hele groep erheen geweest, je kon daar ook volleyballen, er was een beach volleybal veld dus uiteraard even gedaan, m'n armen en handen zijn nu wel bond en blauw hahaha. Omdat die tent zo vroeg sluit gaat iedereen hier naar een bowling baan die tot 02.00 uur open is. Dus wij met z'n allen in een tuk tuk, op naar de bowling baan waar we nog twee potjes gebowld hebben, super grappig! Haha uiteraard een aantal strikes gegooid! Overdag staan hier om de hoek tientallen stalletjes met vrouwtjes die vers belegde broodjes maken, super lekker, Emmanuel (zowaar vrienden gemaakt met een fransoos haha ja ja) die hier ook al net zo lang als mij is en die ik nog van Vang Vieng ken en ik gaan daar vaak eten bij het zelfde vrouwtje, zo'n lieverd, laatst hadden we een vers sapje gehaald bij haar, ze maken ook allemaal van die verse fruit shakes, en toen we weg liepen riep ze ons terug, gaf ze me een tasje met wat bananen erin, zo lief! Ze heeft al geen cent te makken en dan heeft ze ons ook nog eens bananen mee, zo schattig! In de avond is er dus die grote night market waar ze merendeels souvenirs verkopen, maar er is ook een steegje met alleen maar eten. Ze doen hier van die buffets, je krijgt dan een schaal daar flikker je alles in wat je wilt van noodles tot groenten, currys en loempia's etc, die schaal word in 1x in een pan gemikt, lekker spicy kruiden erbij, eitje erop en als je vlees wil moet je wat extra bij betalen, een euro ofzo en dan heb je echt een super lekkere kip filet op de bbq, zoooooo lekker! En dan zit je daar weer lekker een potje te zweten want in dat steegje is het bloed verziekend heet met al die bbq's maar echt genieten! Dus daar eten we elke avond voor een eurootje of drie.

Zo meteen om 5pm ga ik deze stad en dit land alweer verlaten. Ik heb een 20+ uur durende busreis naar Chiang Mai, Thailand voor de boeg, haha ik kijk er nu al maar uit hahahah not! Althans die bus reis niet maar ik ben wel benieuwd naar het noorden van Thailand. Ik heb zo'n 15 dagen in Thailand want 26 mei vlieg ik alweer terug naar Nederland, kan wel janken! Haha. Maar goed daar denk ik nog maar even niet aan, ik heb nog twee weken en daar ga ik nog even van genieten! Laos is echt een heerlijk land, ik kan het iedereen aanraden, het is wel erg Frans en erg mooi in de zin van dat het er haaruitval ziet alsof de mensen hier in de steden in iedergeval genoeg geld hebben. Van de week was er een feest aan de gang hier in de straat met een grote party tent dus ik vroeg aan de mensen of er een trouwerij was, maar het feest bleek te zijn voor een baby die 1 maand oud was, ja ja niet 1 jaar, nee een maand! Haha. Overal rijden ook gigantische auto's, mooie huizen dus wat dat betreft heb je niet altijd het idee dat je echt in Azië bent, maar wel leuk voor de verandering. Erg vriendelijke mensen en super schattige baby's die ik altijd even over hun bolletje moet wrijven! Haha.

Ik ga maar weer eens een douche nemen, neem er hier drie per dag enig gutst het zweet van je kijf, maar moet straks die bus in dus hopelijk frist het me een beetje op. Weer afscheid nemen van een vriend, m'n fransoos maar achm Normandië is ook zo gek niet ver van ons vandaan! Haha leuke vakantie adresjes doe ik op zo!

De volgende blog is vanuit Thailand! En het zal m'n ena- of laatste zijn voor deze trip! Wat een ellende hahahah maar ach, c'est la vie!

Dikke kus

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht

Reacties (3)

11 mei 2015 11:02 | Door: Simone

Hee schat!
Leuk verhaal weer! met die bananen over de rivier langs die barretjes lijkt mij echt fantatisch! haha ik zie jou al helemaal gaan!
Succes met je busreis van 20 uur -_-' ennnn veel plezier in Chiang Mai en de rest van het noorden! Geniet maar lekker van je laatste weekjes en tot snel!! xxxx

11 mei 2015 11:13 | Door: mam

He mop, Jeetje ik heb weer genoten van je verhalen. Het is maar goed dat ik s'morgens om half 8 met je naar zwemles ging, buiten in het puzzelbad. Je bent er een waterrat door geworden. Kwam goed van pas.
Ben benieuwd hoe Noord Thailand is. Sterkte met de busreis. Dikke kus. mam.

11 mei 2015 23:44 | Door: Gerda Pentinga

Lieve Renee,
Zit even samen met je te zweten... wat een geweldige reis maak je toch en wat schrijf je er leuk over. Bus reis is balen maar ach, ook dat gaat voorbij en dan heb je weer een mooi verhaal voor ons!